Fekete Gyémánt Fúvószenekar Egyesület

Hirdetés

Fúvószene: Emlékek a bányászatról

Nyomtatás
PDF
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Fúvószene: emlékek a bányászatról

A Pécsi Kulturális Központ “Térzenék Pécs belvárosában” sorozatának vasárnapi részében a Fekete Gyémánt Fesztivál Fúvószenekar gondoskodik a régi idők térzenéinek felidézéséről.

Az együttes története egészen a múlt század elejéig nyúlik vissza: a tízes években alakult, alapító tagjai zenekedvelő szénbányászok voltak. A hosszú évtizedek alatt rengeteg változáson ment keresztül: a szénbányák bezárásával felvette a Fekete Gyémánt nevet, gyarapodó tagjainak száma jelenleg negyvenöt.

Bár már nincs a bányák kötelékében, az együttes ma is rendszeresen részt vesz bányász eseményeken, ezzel ápolva a több évtizedes – két év múlva már ‘évszázados’ – hagyományokat. Számos fesztiválon és fúvószenei versenyen szerezték meg az első helyezést.

A bányász rendezvények mellett főképp szabadtéri koncerteken, felvonulásokon, illetve koszorúzásokon találkozhatunk a zenekar tagjaival.

Czimermann Zsuzsanna írása.

Hozzászólások (0)add comment

Szóljon hozzá Ön is!

busy

Programjaink képekben

Belépés